C# is de meest gebruikte Microsoft programmeertaal binnen bedrijven. Iemand die kiest voor C# kiest meestal voor schaalbaarheid van zijn toepassingen. C# is een Multi-paradigma programmeertaal en betekend dat er meerdere werkwijzen mogelijk zijn met verschillende doelstellingen voor ogen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om binnen C# rechtstreeks een databank aan te spreken en te bevragen zonder SQL te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om applicaties te bouwen met minder fouten. Anderzijds kan je met C# Object Georiƫnteerd programmeren waardoor je als programmeur veel minder met weinig betekenisvolle nummertjes en tekens moet werken. Dankzij de object georiƫnteerde mogelijkheden van C# is het mogelijk om code te schrijven die betekenisvol is en snel te begrijpen is door andere ontwikkelaars. In tegenstelling tot programmeertalen zoals C++ hoeven we in C# geen rekening te houden met geheugenverbruik en ook dit beperkt in grote mate de kans op menselijke fouten. Langs de andere kant is C# dan weer een zeer expliciete taal in tegenstelling tot bijvoorbeeld PHP. Doordat het een expliciete taal is betekend dat we alles duidelijk moeten uitschrijven maar daartegenover staat dan weer dat er kans bestaat op ondubbelzinnigheden.

Een bijkomend groot voordeel aan C# is dat deze taal kan gebruikt worden voor installeerbare toepassingen maar ook voor websites en zelfs mobiele applicaties en meer.

Kortom, wanneer je een robuuste oplossing zoekt met toekomst dan is C# de taal bij uitstek. Dat is ook de reden waarom zo veel multinationals gebruik maken van deze programmeertaal.