Een Express app is volwaardig maatwerk software maar gewoon sneller ontwikkeld.

Bestaande software of maatwerk software?

Ieder goed draaiend bedrijf zal ooit deze beslissing moeten maken voor hun bedrijfsprocessen. In een startup kan je  nog veel oplossen met een excelsheet in dropbox maar op een bepaald moment werk je met meerdere mensen en worden zaken zoals traceerbaarheid en efficientie steeds belangrijker.
 
Bestaande software (zoals Microsoft Dynamics) kan goede oplossingen bieden maar zal zelden volledig aansluiten met uw bedrijfsproces met als gevolg dat er aanpassingen moeten gebeuren. Deze aanpassingen vergen gewoonlijk kennis van een specialistische programmeertaal waardoor je in een kostelijk straatje terecht komt.
 
Bij maatwerksoftware daarentegen ga je proberen precies te bouwen wat je nodig hebt. Hier heb je verschillende opties.  Als je van nul begint heb je alle flexibiliteit maar gezien je begint van nul zal je het volledig ontwikkeltraject moeten doorlopen. Tegenwoordig zijn er ook Low Code oplossingen die toestaan om met weinig code werkende software te ontwikkelen maar een groot nadeel is hier dat je bent aangewezen op bestaande componenten van de LowCode leverancier. Specifieke aanpassingen zijn veel moeilijker waardoor je niet helemaal kan spreken van een volwaardig maatwerk oplossing.
 

Express Apps

Een laatste oplossing zijn Express Apps. Dit zijn volwaardige programma's. Meer bepaald database gedreven toepassingen gebouwd met Microsoft .Net met 1 groot verschil en dat is dat hier gebruik wordt gemaakt van een versneld ontwikkelingsomgeving (Rapid Application Development Framework) aan de hand van populaire componenten en ontwerp-patronen, waarbij we alsnog de flexibiliteit behouden van een .Net toepassing. Een Express App kan gebouwd worden voor Web en/of Windows en kan werken met verschillende database technologieën.
 
Beveiliging
Een Express App komt met standaard met hoogwaardige security waardoor je gegevens beveiligd zijn en enkel mensen met rechten toegang hebben.
 
Filtering, sortering van lange lijsten
Express Apps maken gebruik van super efficiënte Data grids waardoor je in real time gegevens kunt doorzoeken.
 
Rapportering
Door dat je werkt met een volwaardig databank kunnen ook gericht gegevens verzameld en gerepresenteerd in rapporten. Er zijn zelfs tools voor eindgebruikers om basisrapporten zelf samen te stellen.
 
Dashboard Grafieken
Mogelijkheden tot flexibele grafieken voor een historische weergave.
 
Hosting
Geen veilige plaats om je databank te bewaren? Geen probleem. Ik regel het volledig beheer.
 
Externe integratie (interoptabiliteit)
Heb je een externe toepassing (of API) die aangesproken moet worden. Aangezien een ExpressApp volwaardig maatwerk is, is dit mogelijk.
 

Een voorbeeld?

Een Express App kan vanalles zijn. Uw verbeelding is het limiet. Om het toch wat concreter te maken, hieronder een klein voorbeeld van hoe bv. een project management applicatie er uit kan zien. Onderstaand voorbeeld is op ongeveer een dag tijd gemaakt via Rapid Application Development.
Image

Tarieven?

Een ruwe inschatting van tijdsbesteding is mogelijk maar kan nooit gegarandeerd worden,  daarom gebeurd Software ontwikkeling altijd aan uurtarief. Ik vind het echter wel heel belangrijk dat klanten niet aan hun lot worden overgelaten en daarom spreken we af dat er een maandelijks ondersteuningskost is. Deze staat gemiddeld gelijk aan +-5% van de totale ontwikkelingskost.
 
LET OP: Ik heb een beperkte beschikbaarheid. Wacht dus niet te lang om mij te contacteren.
 
Voor wie?
Express Apps werken het beste als interne database gedreven bedrijfstoepassingen zoals bv. CRM, ERP, stockbeheersysteem, beheer van bezoekers, etc.... We gebruiken een aanpasbaar maar gestandaardiseerd uiterlijk waardoor je flexibel met verschillende schermgroottes kan werken. Heb je specifieke wensen die niet overeenstemmen met standaarden of heb je een toepassing nodig om bv. hardware aan te sturen dan zal het geen Express App zijn maar ik kan je nog steeds helpen met software op maat.